У книзі висвітлюються питання розвитку агропромислового комплексу в умовах його реформування. Дається характеристика та структура АПК. Значна увага звертається на розвиток рослинницьких і тваринницьких галузей як складової частини АПК. Автори детально аналізують розвиток цих галузей за роки незалежності України, а також висвітлюють перспективи підвищення їх ефективності в ринкових умовах господарювання. Розглядаються питання дальшого розвитку переробної і харчової промисловості та випуск високоякісних харчових продуктів конкурентоспроможних на зовнішньому ринку. Монографія розрахована на студентів та викладачів вузів економічних спеціальностей, а також спеціалістів агропромислового виробництва. Зміст Вступ Розділ 1 Агропромисловий комплекс України і його структура Розділ 2 Загальні тенденції розвитку АПК в умовах ринкової економіки Розділ 3 Економічний механізм регулювання розвитку АПК в ринкових умовах Розділ 4 Розвиток рослинницьких галузей Розділ 5 Розвиток тваринницьких галузей Розділ 6 Розвиток переробної і харчової промисловості Розділ 7 Аграрна реформа та перспективи розвитку агропромислового виробництва Розділ 8 Соціальний розвиток села
|